Oplysninger vedr. sommerkolonierne

Udvælgelse og afslag til sommerhold
GLK har et særligt fokus på at få de børn med, som har det største behov for at komme afsted hjemmefra. For at sikre dette sker bedst muligt er der på hver af Gladsaxes skoler en kolonirepræsentant, som i tæt samarbejde med lærerne omkring klasserne står for at fordele de elever, som har søgt et koloniophold.
I udvælgelsen tages der, så vidt det er muligt, hensyn til ønsker om at komme afsted sammen med en kammerat eller søskende, og det forsøges at få søskende afsted i samme periode, hvis dette er ønsket.
Hver skole har fået tildelt et begrænset antal pladser, som er beregnet i forhold til det antal elever, som går på skolen, hvilket typisk giver 3-6 pladser på hvert sommerhold. Det begrænsede antal pladser betyder, at man ikke kan forvente at komme afsted med alle de kammerater, som man har ønsket, men vi gør vores bedste for at få så mange med som muligt.

Skulle I modtage et afslag på sommerholdene og har ønsket at komme på ventelisten, vil I blive kontaktet, hvis der opstår en plads.

Hvis I har spørgsmål vedrørende udvælgelse eller afslag at ringe til koloniernes kontor V/Rita Hagmann på tlf. 39565511

Klageprocedure ved afslag
Ønsker man at klage over et afslag til sommerholdene, skal man i første omgang henvende sig til kolonikontoret.
Mener man ikke at have fået en fyldestgørende forklaring på ens barns afslag eller mener sig fejlagtigt behandlet af medarbejderne på GLK's kontor, kan man skrive til formanden for Gladsaxe Lærerforening på mailadressen 020@dlf.org

Kolonirepræsentanten
På hver af Gladsaxes skoler er der en kolonirepræsentant, der står for at fordele de elever, som har søgt et koloniophold. Hver skole har et antal pladser i forhold til antal elever, som går på skolen. For at kunne sikre de mest homogene hold og klæde vores holdledere bedst muligt på, indhenter vi oplysninger om den enkelte elev hos elevens lærere. Hvis du har spørgsmål om kolonierne, er du velkommen til at ringe til kolonirepræsentanten på dit barns skole. Du er også velkommen til at ringe til koloniernes kontor V/Rita Hagmann på tlf. 39565511

Besked og betaling
Forældre vil modtage mail om optagelse/afslag af et koloniophold i midten af april måned.
Skulle man få afslag, er det muligt at komme på venteliste. Dette markeres i den elektroniske ansøgning.

Afbud/aflysning
Forældrebetalingen for sommerkoloniophold refunderes:
- hvis Gladsaxe Lærerforening aflyser det pågældende sommerkolonihold.
- hvis forældrene dokumenterer sygdom via lægeerklæring eller hospitalsrapport.

Rejsebrev fra holdledere
Midt i juni vil du få tilsendt rejsebrev via mail fra holdlederne. I brevet vil det fremgå, hvornår du skal rejse, hvor I skal mødes, hvornår I kommer hjem, navn og telefonnummer på holdets ansvarlige leder samt adresse og telefonnummer på kolonien og meget andet.

Rejseoplysninger
Rejsen foregår i lejede busser med afrejse og hjemkomst ved Skovbrynet Station. De hold, som skal til Bornholm, har Buddinge Station som afrejse/ankomststed, men det kan ske, at det er Københavns Hovedbanegård. Se rejsebrev fra holdledere for det præcise sted.

Bagage
Bagagen pakkes godt og solidt, og så barnet selv kan håndtere den. Bagagen forsynes med elevens navn og skole.

Pakkeliste
Lagen, dyne- og hovedpudebetræk, nattøj, toiletsager, solcreme, undertøj, strømper, ude- og indesko, gummistøvler, bluser, skjorter, bukser, trøjer (også til køligt vejr), håndklæder, vindjakke, regntøj, badetøj m.v.
På de fleste hold vil der være en "festaften", hvorfor man gerne må tænke det ind i tøjpakningen, hvis man kan.

Breve
Der er altid stor spænding på en koloni, når posten skal deles ud. MON jeg får brev i dag? Vær opmærksom på, at almindelig breve tager op mod 5 hverdage at nå frem.
Hvis I ønsker at få brev fra kolonien, er det en god idé at lægge nogle adresserede og frankerede kuverter i bagagen.
Bemærk, at pakker er ikke velkomne på kolonierne. Oftest når de ikke frem, og så efterlader det et stort arbejde med at få det returneret til afsenderen

Lommepenge
Indsættes i “Kolonibanken”. Pengene afleveres i en lukket kuvert med navn og beløb til lederne ved afrejsen.

Koloni-livet
Eleverne har det frit på kolonierne og må lege overalt på koloniens grund. Men de må ikke forlade koloniens grund uden aftale med lederne, og de må aldrig bade på egen hånd. Badning foregår i små hold og under betryggende opsyn.
På hvert hold arrangeres busture og/eller udflugter, og hver dag foregår der fælles arrangementer af forskellig karakter. Eleverne skal deltage i lettere køkken- og rengøringsarbejde i forbindelse med måltider og ved hjemrejse.

Medicin/sygesikringskort
Der træffes skriftlig aftale med lederne vedrørende eventuelt medicinforbrug.
Barnets sygesikringskort skal medbringes og afleveres til lederne ved afrejsen.

Kontakt:
Ved spørgsmål kontakt koloniernes kontor enten pr. mail riha@dlf.org eller på telefon 39565511

HandelsbetingelserCookie & privatlivspolitik